media1

Heerlijk om in de zomer buiten te zitten in de tuin of het terras. Maar niets is zo verelend als wanneer die zwart-gele vliegende stekers om je heen komen zwermen. We hebben het natuurlijk over wespen. Wespensteken zijn niet fijn en daarom willen we ze heel graag op afstand houden. Panisch om je heen slaan en rondrennen… herken jij jezelf of een ander daarin? Bekijk dan snel deze 10 slimme tips!

Gemalen koffie
Pak wat verse gemalen koffie en giet dit in een hittebestendig kopje. Steek het aan en de koffie zal rustig zonder vlam opbranden. De geur die hier vanaf komt is zeer onaangenaam voor wespen.

Wierook
Wespen haten rook en sterke geuren. Dus wanneer jij in de tuin zit te eten of te drinken kan je wat stokjes wierook aansteken.

Tak van een tomaat
De geur van tomatentakken(en ook munt) zorgen ervoor dat wespen wegblijven. Leg dus een paar takjes op jouw tafel.

Geurkaarsen
Hetzelfde effect als met wierook.

Etherische olie
Lavendel en citrus geuren zorgen ervoor dat wespen wegblijven. Een beetje olie in die geur houdt jouw tuin wesp-vrij!

Kruidnagel
Vul een bakje water met wat kruidnagels. Deze geeft voor ons een lekkere geur af. Voor wespen is dit een hele nare geur.

Zak met water en munten
Vul een doorzichtige zak met water en een paar munten. Hang deze zak op in de tuin vlakbij de tafel. De combinatie van water, munten en zon zorgen voor allerlei reflecties waardoor de wespen niets meer kunnen zien. Hiermee jaag je ze weg.

Omgedraaid glas

Minder diervriendelijke tip is deze. Vang een wesp onder een glas en lift het een beetje omhoog door 1 kant op een tandenstoker te laten leunen. De wesp maakt allerlei noodsignalen om zijn vriendjes te roepen. De vriendjes zullen komen en onder het glas kruipen. Eruit kunnen ze niet meer.

Verdrinken
Vul een kom met een beetje sap(liefst meloensap of iets anders heel zoets). Dit vinden wespen lekker en ze zullen er op afkomen. Ze zullen door de grote kom verdrinken in het sap.

Plastic fles
Dit is misschien wel veruit de beste tip. Pak een frisdrank fles en knip hiervan de hals af. Vul de fles met zoet sap en zet de hals er ondersteboven op. De wesp kan erin vliegen maar de wesp kan er niet meer uitvliegen!

Wespen daarentegen zijn wel belangrijk en essentieel voor ons ecosysteem. Ze zijn irritant voor ons mensen maar uiteindelijk zorgen ze ervoor dat ze bloemen bestuiven. Hun hoofdfunctie is het opjagen van andere insecten en rupsen, hierdoor hebben wij minder last van die insecten. Dus wil jij ze niet dood maken? Laat ze dan maar lekker leven 🙂

Reacties

media1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here