media1

Met leugenachtige beweersels propageert de machtige farmaceutische industrie pillen waar ze vooral zelf beter van wordt, waarschuwt huisarts Hans van der Linde.

Van der Linde werkt nog één dag in de week in de groepspraktijk in Capelle aan den IJssel waar hij al sinds 1975 praktiseert. Daarnaast is hij minstens zoveel tijd kwijt aan zijn activisme. De afgelopen 10 jaar werd hij bekend om zijn kritiek tegenover de farmaceutische industrie, medische opinieleiders met conflicterende belangen, gesponsorde nascholing en griepvaccinaties.

Volgens Van der Linde is er geen enkel bewijs dat het griepvaccin werkt. Hij merkt op dat verreweg de meeste huisartsen zichzelf niet laten vaccineren tegen de griep. “Er wordt al 40 jaar ingeënt dus een onderzoek naar de werkzaamheid had allang gedaan kunnen worden,” zegt hij. “Het is heel raar en heel verdacht dat de farmaceutische industrie dat onderzoek niet heeft gedaan.”

Puur om het geld

De huisarts stelt dat het vaccin puur uit eigenbelang op de markt is gebracht en dat er heel veel aanwijzingen zijn dat het niet helpt. “Het gaat puur om het geld.”

In Nederland adviseert de Gezondheidsraad de regering en het parlement over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid. De minister moet doen wat de Gezondheidsraad zegt, aldus Van der Linde. Hij wijst erop dat in de Gezondheidsraad helaas veel mensen zaten die banden hadden met de farmaceutische industrie. “En dan krijg en je een gesloten cirkel.”

“Farmaceutische bedrijven proberen artsen echt te overtuigen en te misleiden dat hun medicijn het beste is,” zegt de huisarts. Ze gebruiken daarbij veel ingewikkelde medisch-technische argumenten. Omdat huisartsen vaak geen tijd hebben om alle relevante literatuur door te spitten gaan ze meestal overstag.

Bewijslast is flinterdun

Een ander probleem is volgens Van der Linde de hype rond cholesterol. Er wordt gezegd dat een hoog cholesterol gevaarlijk is, maar dat is in de ogen van de huisarts allemaal vreselijk overdreven en voor een heel groot deel niet waar.

Toch wordt er in Nederland nog steeds ieder jaar 200 miljoen euro uitgegeven aan pillen die het cholesterol omlaag brengen. Deze onnodige medicatie leidt wel tot ernstige bijwerkingen, aldus Van der Linde. “Dat terwijl de bewijslast dat het helpt flinterdun is.”

In onderstaande video gaat Dirre van Wijk (11) in gesprek met Hans van der Linde over hoe we worden bedonderd door de farmaceutische industrie:

Reacties

media1

16 REACTIES

 1. Wat betreft de medicijnen A en B, daar ben ik niet met hem eens. Ik ken mensen die met medicijn A geen bijwerkingen hebben maar met medicijn B wel ernstige bijwerkingen hebben, Dit omdat het omhulsel een andere samenstelling hebben. (dus niet hetzelfde) De verzekering kijkt gewoon naar goedkope medicijnen maar niet naar de kwaliteit.

 2. Een huisarts hoor je ook nooit over om je lichaam te ontzuren! Want dan worden er te weinig mensen ziek en dan kan een huisarts niks meer aan je verdienen. Als je je lichaam niet regelmatig ontzuurt dan blijven de afvalstoffen in je lichaam. En dat veroorzaakt heel veel ziektes o.a kanker, reuma, artritis, artrose, jicht, suikerziekte enz

 3. Wow, fantastic om dat te lezen, het zelfde gebeurd in engeland, gelijk statins ook all weten ze nog niet wat de reden is, natuurlijk neem ik dat niet. Dokter keek me aan alsof hij wilde zeggen, Ben jij dokter of ik, uit eindelijk was er nets aan de hand dus had ik het voor niets ingenomen, als ik JA had gezegt.
  Kalk nagel, ja wat kan je daar aan doen, kort houden steeds afknippen , geen idee.
  Verders gezond eten, gelukkig zijn ook al voel je soms niet zo, nooit griep prik, heb ik een keer gedaan en ben nog nooit zo ziek Geweest. Ik belijf geloven in homeopathy, eigen verstand, luister naar je lichaam, slaap 8 uur, niet meer, soms minder ivm wat dan ook.
  Wow dat ik een huisarts heb als deze arts.

 4. Tip tegen kalknagels: gebruik zoveel mogelijk cocosvet. Geen margarine of olie. Mijn vriendin is van haar kalknagels af hierdoor. Daarvoor heeft ze jaren van alles zonder succes geprobeerd. De kalknagel wordt door een bacterie veroorzaakt, en die zit ook in de darmen. Cocosvet zorgt voor een leefomgeving in de darm waar deze bacterie zich niet prettig voelt. Een onschadelijke manier om te proberen. Succes.

 5. Deze huisarts is waarschijnlijk vergeten zijn medicijnen in te nemen. Hij begrijpt na 10 jaar onderzoek,dat we met zijn allen bezig zijn ons zelf op elk vlak op alle mogelijke manieren aan het belazeren zijn.

 6. Ik ben blij dat er medicijnen zijn voor hoge bloeddruk oa. Er zijn vaak mensen die zeggen niet innemen die troep. Maar moet je wachten totdat je n tia of beroerte krijgt en in een rolstoel belandt of erger. Vroeger waren deze medicijnen er niet en men had huismiddeltjes. Nu worden de mensen ouder met deze medicijnen.

 7. Kalknagels behandelen met azijn. Elke dag een kwartier in een badje met azijn, gewone natuurazijn, goedkoop en het helpt echt. Mijn man gebruikt het en na een paar weken begint het al beter te worden. Geen medicijnen!! Sterkte.

 8. al het boek de cholesterolleugen gelezen?, lees ook “dodelijke leugens- artsen en patienten misleid”, neem iedere dag 4 gram organic citroensap in glas lauw water en daarna glas natrium bicarbonaat, was er bij jou soms een stent gezet en kreeg je deze medicatie ?

 9. Ik heb maar een kleine reactie maar als je het boek leest is die heel groot meer dan 500 pagina’s het boek van dr peter C gotzsche dodelijke medicijnen en georganiseerde MISDAAD oftewel de maffia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here