media1

Zo maak je deze heerlijke Malteser-chocoladecake gemakkelijk zonder het gebruik van je oven!

Iedereen is gek op taart. Vele van ons zijn vooral fan van heerlijke chocolade taarten. Ben je fan van chocolade taarten? Dan is dit het ultieme recept om je gasten mee te verrassen! Je maakt deze overheerlijke Malteser taart slechts in enkele simpele stappen, daarnaast heb je er niet eens een oven voor nodig! De meeste ingrediënten kan je allemaal in de supermarkten en grootwinkels kopen.

Hieronder hebben we alle ingrediënten beschreven die je nodig hebt om deze heerlijke taart mee te maken. We weten zeker dat je kinderen of vrienden er dol op zullen zijn!

Benodigdheden? 

  • 100 gr Maltesers
  • 100 gr melkchocola
  • 100 gr beschuit
  • 100 gr pure chocola
  • 100 gr boter
  • 3 eetlepels Maple Syrup verkrijgbaar bij onder andere de AH, Sligro.

Dit recept is goed voor 6 tot 8 personen. Heerlijk om deze taart te maken voor je gasten.

Hoe ga je te werk?

Je kunt het beste een ovenschaal pakken die je kunt bedekken met een stuk vershoudfolie. Zo kun je de cake op een later moment weer gemakkelijk uit halen. Pak een klein pannetje en zet het pannetje op een laag vuurtje. Doe er wat boter en wacht totdat de boter is gesmolten zodat je de chocolade en stroop eraan toe kan voegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gehele mengsel in de magnetron te zetten. Blijf het wel elke 30 seconden even roeren als je voor de magnetron kiest.

Verkruimel ondertussen de biscuits goed tot kleine stukjes en voeg deze daarna toe aan het pannetje nadat de chocolade helemaal is gesmolten. Roer het mengsel goed door elkaar heen, totdat je ziet dat alle biscuitkruimels goed verdeeld zijn door het chocolademengsel. Voeg vervolgens de heerlijke Maltesers eraan toe en roer het mengsel nogmaals goed door elkaar heen. Giet het gehele mengsel in een ovenschaal en laat het beslag voor 4 uur rusten in de koelkast. Check ondertussen even paar keer of de cake goed hard geworden is, want dan is hij klaar om te consumeren! Snij de heerlijke cake in stukken en deel ze lekker uit aan je gasten. Wat vind je van dit recept? Ga jij het binnenkort maken? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen, vergeet het heerlijke recept vooral niet verder te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Reacties

media1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here