media1

Eén op de vijf mensen zou zijn ondergoed meerdere dagen dragen voordat ze het wassen (en 2 procent van de vrouwen geeft toe dat ze hun slip binnenste buiten dragen).

Volgens Daily Mail blijkt uit recent onderzoek dat 1 op de 5 mensen zijn of haar ondergoed minstens 2 dagen achtereenvolgend draagt alvorens het in de wasmachine te doen. De onderzoekers vroegen aan de respondenten hoe vaak mensen hun kleding wassen en hoe lang ze denken vieze kleren door te kunnen dragen.

Eenderde van de mannen
Mannen zijn ‘erger’ dan vrouwen als het gaat om het langer dragen van hun ondergoed. Ongeveer een derde (31%) van de ondervraagde mannen gaf toe dat ze hun onderbroek meestal twee dagen achter elkaar dragen ten opzichte van 10 procent van de vrouwen.

Binnenstebuiten keren
Bovendien gaf 4 procent van de mannen zelfs toe dat ze die boxer nog eens binnenstebuiten keren om ‘m nóg langer te dragen. Bij de vrouwen deed 2 procent dat.

BH
Niet alleen droegen de mannen en vrouwen hun ondergoed langer dan fris was, meer dan een kwart van de vrouwen zei dat ze hun bh vijf dagen of langer dragen voordat ze die in een sopje doen. 6 procent droeg de beha zelfs tien keer achter elkaar.

Jeans vijf keer
Voor andere kledingstukken waren de resultaten wisselend. Zo droegen sommigen hun jeans vijf keer zonder te wassen, en shirts, bloesjes en jurken vaak 2 keer.

Vuistregel
“Er is geen algemene regel voor hoe vaak je kleding moet wassen. Maar voor ondergoed is de vuistregel dat je dat na één keer dragen in de was doet, omdat het je het draagt op een plek waar bacteriën kunnen ontstaan,” aldus een Britse expert.

Rest de vraag: hoe vaak moet je je kleding wassen?

Witte of zijden kleding: na 1 keer dragen
Ondergoed: na 1 keer dragen
BH: na 3 of 4 keer dragen
Parka’s en vesten: 2 keer per seizoen
Hoeden, handschoenen en sjaals: 3 tot 5 keer per seizoen
Jeans: na 4 tot 5 keer dragen
Pyjama: na 3 of 4 keer dragen

Bron: DailyMail, Libelle Beeld: iStock

Reacties

media1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here