media1

Weet u hoe belangrijk handen wassen is. Deze juf deed een eenvoudig experiment om kinderen hiervan het belang te aantonen.

Jaralee Annice Metcalf deelde foto’s van het project dat ze afgelopen maand met haar klas deed. Op Facebook gaf ze uitleg.

“We deden deze maand een wetenschappelijk project in de klas toen het griepseizoen begon. We namen vers brood en raakten het aan. We hadden één onaangeraakte snee.  Eén aangeraakt met ongewassen handen. Eén aangeraakt met een handdesinfecterend middel. Eén aangeraakt met handen die met warm water en zeep waren gewassen. Toen besloten we een snee op onze Chromebook-computers te wrijven.”

Eerst is hier het sneetje brood dat rechtstreeks van de broodzak in de diepvrieszak werd geplaatst.

“Als iemand die ziek en moe is om ziek te zijn, en moe van ziek om moe te zijn. Was uw handen! Herinner uw kinderen eraan hun handen te wassen! En het handdesinfecterend middel is geen alternatief voor het wassen van je handen !! Helemaal niet! ”

Hier is het sneetje brood dat werd aangeraakt met de ongewassen handen.

De juf gaf aan dat het 3-4 weken duurde voordat er resultaat was te zien, vanwege de conserveermiddelen in het brood. Elk sneetje brood werd in een zak gedaan en dezelfde dag gesloten.

Hier is de plak die werd aangeraakt met handen gewassen met heet water en zeep.

Sommige mensen denken dat een antibacteriële gel voldoende is om bacteriën te verwijderen, maar uit de ervaring van deze leraar is dit verkeerd!

Dat laten deze boterhammen wel zien!

En om in stijl af te ronden, hier is het sneetje brood dat op de schoolcomputers is gewreven. Je denkt er niet altijd aan, maar computers zitten vol met bacteriën en het is belangrijk om ze schoon te maken. Hetzelfde geldt voor telefoons!

Deze foto is echt behoorlijk walgelijk…

Het is een klassiek experiment dat kinderen bewust maakt van dat er overal bacteriën zijn. Instructies om zelf deze test uit te voeren kunt u bijvoorbeeld vinden op de site van C.S. Mott Children’s Hospital in Michigan.

We kunnen het niet genoeg zeggen, maar was uw handen goed voordat u eet, nadat u naar de badkamer bent geweest, nadat u dieren heeft aangeraakt of uw neus heeft gesnoten – en natuurlijk als uw handen vies aanvoelen. 

Reacties

media1