media1

Er gaat niets boven een heerlijk koud drankje op een warme dag! Helaas bevatten veel drankjes suiker en veel kcal waardoor je het beter niet de hele dag kunt drinken. Dat kan anders dachten wij! Daarom hebben wij een heerlijk recept voor je dat je thuis makkelijk kunt maken. Wat dacht je van een suikervrije ijsthee die ook nog eens vet verbrand!?  Lees snel hoe je het thuis zelf kunt maken!

Wij leggen eerst uit hoe je deze suikervrije ijsthee zelf thuis kunt maken en plaatsen daaronder de link naar het artikel waarin de verbrandende werking van deze thee wordt uitgelegd!

Deze gezonde ijsthee kun je de hele dag door drinken en bevat nagenoeg geen kcal!  Ook wordt hij niet gezoet door (kunstmatige)zoetstoffen!

Benodigdheden suikervrije ijsthee voor 6 personen.

  • 3 limoenen
  • 6 tot 10 gram Himalayen green  per liter
  • Crushed Ice (of zelf ijsblokjes zo klein mogelijk maken)
  • 6 takjes munt.
  • Een grote karaf
  • Theefilterzakjes of een theezeefje
  • Een (thee)thermometer is handig maar niet per se nodig.
*De groen gekleurde woorden zijn linkjes naar de benodigde producten

Bereidingswijze 1

Vul de waterkoker met voldoende water om de karaf te vullen. Zorg ervoor dat je de thee niet in de karaf doet voor het water is afgekoeld tot 70 graden. Dit is de maximum temperatuur waarop je deze thee mag zetten. Dit kun je het beste meten met een (thee)thermometer. Mocht je die niet hebben dan kun je ook een schone vleesthermometer gebruiken of het water ca. 5-15 minuten laten afkoelen voordat je de thee erin doet.

Je doet het water wel kokend in de karaf omdat de munt en limoen wel heet mogen trekken.

Snijd 2 limoenen in partjes (zo klein mogelijk) en leg dit samen met 4 takjes munt in de karaf. Snijd ook de 3e limoen in partjes en bewaar die voor in de glazen.

Voeg het kokende water aan de limoen en munt toe! Laat vervolgens het water 5-15 minuten afkoelen voor je de thee erin doet.

Zodra het water de juiste temperatuur heeft kun je de Himalayen Green aan de karaf toevoegen. Dit laat je 10-15 minuten trekken! Dit klinkt misschien wat lang, maar  als je het water tot  de juiste temperatuur hebt laten afkoelen zal hij niet bitter worden!

Na 10-15 minuten haal je de thee eruit en laat je de karaf afkoelen. Afhankelijk van hoeveel liter je wilt maken, duurt dit 20-40 minuten voordat het goed is afgekoeld. Heb je ruimte in je koelkast dan kun je de karaf daarin plaatsen en dan gaat het wat sneller!

Ondertussen vul je de glazen met een klein beetje ijs en voeg daar de munt en partjes limoen aan toe. Daarna vul je de rest van het glas ook met ijs.

Schenk de afgekoelde ijsthee in de glazen, en je kunt heerlijk genieten van een vet verbrandende en suikervrije ijsthee!

Bereidingswijze 2

Deze bereidingswijze is nagenoeg hetzelfde als de eerste bereidingswijze. Echter laat je de suikervrije ijsthee een nacht in de koelkast staan! Hierdoor krijgt de suikervrije ijsthee nog meer smaak!

Op deze manier is het ook mogelijk om de thee de hele nacht te laten trekken. Voeg die wel pas toe als het water helemaal is afgekoeld! Laat de thee dan de hele nacht in de ijsthee hangen.

Deze manier van theezetten wordt ook wel coldpulling genoemd en is erg geschikt om te gebruiken bij thee van hoge kwaliteit!

 

Reacties

media1

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here