media1

Je lichaam is een ingenieuze machine dat overal een mechanisme voor heeft. Zo ook je stofwisseling, een systeem dat jouw voeding omzet in energie.

De stoffen die jij binnenkrijgt via bijvoorbeeld een broodje kaas wordt door je lichaam omgezet in stoffen die nuttig zijn voor de organen en ervoor zorgen dat jouw motortje blijft draaien. Wat je lichaam niet nodig heeft wordt vervolgens afgevoerd door de stoelgang. Als je een snelle stofwisseling hebt, dan verbrandt je stofwisseling veel calorieën; heb je echter een trage stofwisseling, dan worden er veel minder calorieën verbrand. Het is dus belangrijk om een langzame stofwisseling te versnellen om optimaal af te vallen. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen en komen geen gram aan, anderen kijken alleen al naar een stuk taart en zijn zo een kilo zwaarder. De reden? Stofwisseling. Lees verder op de volgende pagina om te lezen hoe je deze zelf kan versnellen!

Je stofwisseling zorgt ervoor dat je voedsel wordt omgezet in energie. Hoe sneller de stofwisseling, hoe sneller voeding wordt omgezet naar energie. Je kan het zelf een flinke zwengel geven door de volgende trucs te gebruiken.

  • Het is ontzettend belangrijk om te ontspannen. Stress kan je stofwisseling enorm vertragen. Probeer daarom per dag een aantal minuten heel bewust een moment van ontspanning te creëren door ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie. Je zal merken dat dit een zeer positief effect op je gewichtsverlies.
  • Wacht niet tot je dorst hebt: zonder water vertraagt je stofwisseling. Drink dagelijks 8 glazen water en drink zeker een glas water voor elke maaltijd. Door voor je maaltijd water te drinken zal je metabolisme nog sneller werken.
  • Eet vaak: Als je goed eet kan dat je metabolisme zelfs versnellen, zeker als je kleinere porties gedurende de dag eet. Probeer om op gelijke tijdstippen te eten en vermijd late snacks.
  • Drink groene thee: Drink groene thee, het zit boordevol antioxidanten en het helpt je lichaam om vet te verbranden. Het is zelfs beter voor je lijn dan koffie. Drink elke dag twee kopjes groene thee om je metabolisme te versnellen.
  • Rauwe groenten bevatten vezels die je spijsvertering en je metabolisme stimuleren. Ze bevatten weinig calorieën en ze onderdrukken je hongergevoel. Eet daarom elke dag een grote portie rauwe groenten, die kilo’s zullen er snel afsmelten.

Met deze tips gaat het afvallen voortaan een stuk sneller! Deel deze tips met je vrienden!

Reacties

media1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here